„Kija” predstavila svoj električni „naimo”

Bez autora
Apr 04 2011

„Kija” je u Seulu premijerno predstavila koncept električnog automobila „naimo”. U prevodu naimo znači „kvadratni oblik”, a auto je u suštini električni krosover.„Naimo” je dugačak 3,89 metara, širok 1,844 i visok 1,589 metara uz međuosovinski razmak 2,647 metara. Ima petora vrata i mesta za četiri osobe. Nema B-nosače krova na sredini karoserije, a zanimljivo je da nema ni tradicionalne brisače.

„Kija” predstavila svoj električni „naimo”„Kija” je u Seulu premijerno predstavila koncept električnog automobila „naimo”. U prevodu naimo znači „kvadratni oblik”, a auto je u suštini električni krosover.

„Naimo” je dugačak 3,89 metara, širok 1,844 i visok 1,589 metara uz međuosovinski razmak 2,647 metara. Ima petora vrata i mesta za četiri osobe. Nema B-nosače krova na sredini karoserije, a zanimljivo je da nema ni tradicionalne brisače.

Naime, za uklanjanje kiše i vode s vetrobrana zaduženi su snažni vazdušni ventilatori.

Takođe, retrovizori su zamenjeni minijaturnim video-kamerama.

Auto pokreće samo elektromotor snage 80 kW (109 KS). Najveća brzina je 150 km/h. Baterija ima kapacitet od 27 kWh, a s jednim punjenjem može da se vozi do 200 kilometara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik